clanak False

Gradonačelnik u četvrtima Črnomerec, Podsused-Vrapče i Sesvete

Subotnje prijepodne, gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, proveo je u obilasku gradskih četvrti Črnomerec, Podsused-Vrapče i Sesvete.
26.09.2009.

Subotnje prijepodne, gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, proveo je u obilasku gradskih četvrti Črnomerec, Podsused-Vrapče i Sesvete.

Obilazak je započeo u Črnomercu, gdje je s vijećnicima te gradske četvrti i predstavnicima branitelja razgovarao o problemu korištenja prostora uz Spomenik bojovnicima Domovinskog rata kojeg, kao terasu, koristi i jedan ugostiteljski objekt. Dogovoreno je da izgled i korištenje tog prostora treba biti rezultat dogovora svih zainteresiranih strana. Nakon Kustošije, gradonačelnik se uputio u naselje Ris, gdje se u šest ulica obavljaju radovi na izgradnji kolektora i kanalizacijskih priključaka, nakon kojih će uslijediti i asfaltiranje

Do kraja studenog otvorit će se nadvožnjak ulice Ljudevita Posavskog - Slavonska avenija, najavio je gradonačelnik, izrazivši zadovoljstvo tempom kojim teku obimni radovi koji su započeli u veljači. Zahvalivši svima koji sudjeluju u toj zahtjevnoj gradnji, gradonačelnik je posebno istaknuo da promet u zoni gradilišta nije zaustavljen ni u jednom trenutku.

Obišavši Savsku cestu u Sesvetama, gdje je prometnica duga 2010 metara obnovljena novim obostranim pješačkim hodnikom, a izvedeni su i asfalterski te radovi na komunalnoj infrastrukturi, zagrebački gradonačelnik otvorio je obnovljeni park uz crkvu Svih Svetih u Sesvetama i preuređeni Trg Dragutina Domjanića. U sklopu uređenja Trga postavljeni su novi opločnici na pješačkoj površini, sanirana je oborinska odvodnja, obnovljena javna rasvjeta, uređene zelene površine, a restaurirano je i raspelo na Trgu.

Na kraju subotnjeg obilaska, gradonačelnik je otvorio Sesvetske jeseni, tradicionalnu zabavno-kulturnu manifestaciju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, koja se održava s ciljem promocije tradicije, kulture i običaja sesvetskog kraja.


Gradske vijesti - 2009.