clanak False

Gradonačelnikova zahvala sugrađanima i djelatnicima Zimske službe

09.12.2012.


Nakon jučerašnjeg nezapamćenog snježnog nevremena gradonačelnik Milan Bandić, danas je sa sjednice stožera Zimske službe koju je sazvao za sinoćnjeg obilaska baze na Žitnjaku, uputio zahvalu sugrađanima na strpljenju i razumijevanju, a posebno je izdvojio one koji su čistili ispred svojih ulaza i zgrada i pomagali starijima i nemoćnima.

Gradonačelnik je pohvalio rad Zimske službe uz zahvalu svima koji su ulagali napore da se u gradu što je prije moguće i u takvim teškim uvjetima uspostavi promet pa je tako podsjetio na tzv. Malu zimsku službu koja sada pojačano čisti od snijega pješačke zone, prilaze bolnicama i stajališta javnog prijevoza.

Posebnu zahvalu gradonačelnik je uputio dežurnim ekipama Zimske službe koje su danonoćno čistile snijeg i koje su i ovog trenutka na terenu kako bi sutrašnji radni dan protekao bez poteškoća u prometu.

Naglasio je i to da je cijelo vrijeme na terenu 208 ekipa Zimske službe koje čiste 2450 km cesta, a do podneva kada je održana sjednica Stožera potrošeno oko 2500 tona soli te oko 1300 tona sipine. Rezerve soli su na razini 10000 tona pa nema opasnosti od eventualnog pomanjkanja.

Prometnice prvog prioriteta su očišćene dok se u ovim trenutcima još dorađuju, odnosno proširuju tamo gdje je to potrebno.

S drugim prioritetom počelo se jučer u 15.00 sati te je i dalje u punom jeku.

Što se tiče pripravnosti i dalje je na snazi treći stupanj.


ARHIVA