clanak False

Gradonačelnikova poruka u povodu početka školske godine

Uz poruku Čuvajmo živote, našu mladost, našu budućnost! gradonačelnik Bandić apelira na pojačani oprez u prometu.

05.09.2014.

 

Drage učenice i dragi učenici! 

Pred vama je nova školska godina, novi izazov na putu odrastanja. Uz želju za sretnim školskim danima i što više dobrih ocjena, molim vas da budete posebno oprezni u prometu. Vaša sigurnost i zdravlje na prvom su nam mjestu, a vaša budućnost i znanja koja ćete steći neprocjenjiva su nam vrijednost. 

Zato će sve osnovnoškolce u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici, zato smo uveli besplatne udžbenike za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece, zato učenicima i studentima, čije obitelji nisu u mogućnosti, i dalje financiramo javni prijevoz. Kako bismo vam omogućili jednake uvjete obrazovanja i pružili jednaku odskočnu dasku za svijet odraslih, od sljedeće godine besplatne udžbenike imat će i svi zagrebački srednjoškolci. 

Ove smo godine u Zagrebu izgradili čak četiri nove, suvremeno opremljene škole, i to na Kajzerici, u Iveru i u Sopnici Jelkovec, a temeljito smo obnovili osnovnu školu Pavleka Miškine. Želimo vam osigurati uvjete da vam bude lakše, da jednostavnije kročite u svijet znanja i gradite budućnost kakvu zaslužujete i želite. 

Vozači, vas molim da ne žurite, dajte prednost školarcima. U ponedjeljak, 8. rujna, s prvim danom škole, u prometu nam se pridružuje i 7810 prvašića. Dragi roditelji, uz školske, djeca su pred jednako tako velikim izazovima i u gradskome prometu. Molim vas, pripremite dijete za odlazak i povratak od škole do kuće. 

Čuvajmo živote, našu mladost, našu budućnost! 

Vaš gradonačelnik
Milan Bandić


Gradske vijesti - 2014.