clanak False

Gradonačenik Biograda kod gradonačelnika Zagreba

Kao potpredsjednik Udruge Gradonačelnici za mir, gost je gradonačelnika Bandića pozvao da se i Zagreb pridruži obitelji od 2777 gradova iz 134 zemalja svijeta koji su dali podršku gradonačelniku Hirošime u programu soliarnosti za potpuno ukidanje nuklearnog oružja.
18.03.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u prostorima Gradskog poglavarstva gradonačelnika Biograda Ivana Kneza, u društvu sa zamjenikom Tončijem Šangulinom i suradnicima. Povod posjetu, među ostalim, bio je osobni poziv gradonačelniku Bandiću da potkraj travnja prisustvuje svečanosti otkrivanja spomenika ptici ždral, kao simbolu sreće i dugoga života, djela zagrebačkog akademika Ante Brčića. Do toga datuma, učenici iz Biograda i okolice izradit će dvije tisuće origami ždralova, od kojih će polovica krasiti dječji spomenik mira u Memorijalnom parku mira u Hirošimi, podignutom u čast jedanaestogodišnje Sadako Sasaki, oboljele od leukemije prouzrokovane atomskom bombom bačenom na taj japanski grad. Tisuću preostalih origami ždralova namijenjeno je najavljenoj svečanosti otvaranja spomenika na biogradskoj obali, a samo uključivanje učenika s tisuću papirnatih ptica mira dio je manifestacije za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Kao potpredsjednik Udruge Gradonačelnici za mir, gost je gradonačelnika Bandića pozvao da se i Zagreb pridruži obitelji od 2777 gradova iz 134 zemalja svijeta koji su službeno dali podršku gradonačelniku Hirošime, pokretaču programa solidarnosti gradova za potpuno ukidanje nuklearnog oružja.

Jedna od tema razgovora bilo je i Biogradsko ljeto, kulturno događanje koje će se prvi put održati tijekom nadolazeće ljetne sezone, uz svesrdnu pomoć u organizaciji i programu zagrebačkog ureda za kulturu.


Gradske vijesti - 2009.