clanak False

Gradska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama

U povodu Dana grada Zagreba, u Starog gradskoj vijećnici, zagrebački gradonačelnik uručio je Nagrade grada Zagreba zaslužnim pojedincima i ustanovama. Nakon toga, u palači Dverce,  dodijelio je i gradske plakete i medalje...

29.05.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je jutros zaslužnim pojedincima i ustanovama Nagrade Grada Zagreba, najvrednija gradska odličja, koja se, već tradicionalno, dodjeljuju u povodu Dana Grada Zagreba. Čestitavši nagrađenima u punoj dvorani Stare gradske vijećnice, naglasio je, među ostalim:

Danas, u povodu Dana Grada Zagreba, nagrađujemo najvišim odlikovanjem što ga ovaj Grad može dati, pojedince i tvrtke koji su na osobit način pridonijeli razvoju grada Zagreba i svih njegovih stanovnika. Nagrada Grada Zagreba je veliko priznanje, koje će, vjerujem, svim laureatima biti dodatan motiv za novo stvaralaštvo i nove uspjehe u našemu gradu Zagrebu.
Svim odlikovanima čestitam na ovom iznimnom priznanju i želim mnogo uspjeha, profesionalnog i osobnog, u vremenu koje je ispred nas... (
cijeli govor pročitajte ovdje)

Nakon svečanosti u Ćirilometodskoj, gradonačelnik je u reprezentativnoj gradskoj palači Dverce dodijelio plakete i medalje Grada Zagreba, također značajna gradska priznanja, koja mogu dobiti pojedinci, udruge, lokalne zajednice, ustanove, trgovačka društva i dr. za uspjehe u radu i djelovanju kojima doprinose razvoju Grada Zagreba ili pojedinih njegovih djelatnosti, promidžbi njegovih interesa te u znak počasti i zahvalnosti.


Gradske vijesti - 2009.