clanak False

Humanitarna akcija za Udrugu Korak _ predaja invalidskih kolica

U okviru humanitarne akcije za Udrugu Korak, gradonačelnik Milan Bandić predao je danas studentu Zdravku Kaliniću invalidska kolica i sastao se s predstavnicima Inicijative mladih intelektualaca, Zagrebačkog studentskog zbora i Udruge Korak.
29.05.2009.


U okviru humanitarne akcije za Udrugu Korak, udrugu studenata s tjelesnim invaliditetom koja djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić jutros je, ispred zgrade Poglavarstva, predao Zdravku Kaliniću, studentu Društvenog veleučilišta, nova invalidska kolica.

Na primanju u dvorani Gradskog poglavarstva, nakon predaje kolica, predstavnici Inicijative mladih intelektualaca na čelu s Tomislavom Madžarom, te predstavnici Zagrebačkog studentskog zbora i Udruge Korak zahvalili su gradonačelniku na svesrdnoj pomoći i podršci koju im je pružio u zadnjih 4-5 godina.

Gradonačelnik i gosti složili su se da se samo zajedničkim naporima osoba s invaliditetom i svih nadležnih institucija mogu prebroditi, odnosno srušiti arhitektonske i psihosocijalne barijere, kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života.

Kako se čulo na današnjem primanju, večeras će grupa T.B.F. u Klubu ROKO & AKADEMIJA održati koncert u okviru humanitarne akcije za Udrugu Korak, a prihod će biti namijenjen za nabavku invalidskih pomagala. Koncert se održava u organizaciji Agencije Arnea i Inicijative mladih intelektualaca, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić na kraju je dodao da ova gradska uprava ima sluha za probleme osoba s invaliditetom te da kontinuirano radi na smanjenju fizičkih i psihosocijalnih barijera, postavljanjem rampa i liftova, spuštanjem rubnika, novim autobusima i tramvajima, zapošljavanjem osoba s invaliditetom, kao i donacijama i podupiranjem humanitarnih akcija.


Gradske vijesti - 2009.