clanak False

I ove godine Quadrilla na Trgu bana Jelačića

Zagrebački maturanti i ove će godine, zajedno s maturantima iz šest europskih zemalja, plešući Quadrillu 15. svibnja, na Trgu bana Jelačića, pokušati postaviti novi rekord za Guinnessovu knjigu.
13.03.2009.

Nakon osvajanja prošlogodišnjeg, zagrebački će maturanti i ove godine sudjelovati u međunarodnom osvajanju Guinnessovog rekorda u istovremenom sinkroniziranom plesanju francuskog klasičnog plesa četvorke – Quadrille, 15. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića Čulo se to na današnjem sastanku predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Plesne škole Spin i ravnatelja zagrebačkih srednjih škola održanom u prostoru Tribina Grada Zagreba.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić koji je, među ostalim, napomenuo da se ove godine poklopio maturantski dan s danom održavanja maturantske parade te će maturanti, nakon što na Trgu bana Josipa Jelačića otplešu Quadrillu, organizirano krenuti na Bundek gdje će nastaviti slavlje u povodu završetka jednog i početka novog razdoblja svoga života. 

Tom prigodom, začetnik projekta i glavni plesni instruktor Tomislav Valdec uručio je gradonačelniku Certifikat o prošlogodišnjem ulasku u Guinnessovu knjigu rekorda kada je, zajedno sa zagrebačkim maturantima, Quadrillu otplesalo 27.040 plesačica i plesača iz šest zemalja.

Podsjetimo, Grad Zagreb se u ovaj Projekt uključio 2007., a u ovom dijelu Europe započeo je 2001. u Ljubljani.


Gradske vijesti - 2009.