clanak False

Inicijativa za postavljanje spomenika A. B. Šimiću u Zagrebu

Na susretu u gradonačelnikovu salonu bilo je riječi o inicijativi za postavljanje spomenika znamenitom hrvatskom pjesniku Antunu Branku Šimiću u Zagrebu, koji je ostao zapamćen i kao likovni kritičar, umjetnik kojega iznimno cijene i izvan naše zemlje, posebno u Francuskoj.
29.09.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi gradske uprave glavnog tajnika Matice Hrvatske Zorislava Lukića, sveučilišnog profesora dr. Vladu Pandžića, ministra u Vladi Zapadnohercegovačke županije Matu Brzicu, bivšeg ministra prosvjete Jozu Marića, predsjednika ogranka Matice u Grudama Marija Bušića te ravnatelja i bivšeg profesora srednje škole A. B. Šimića u Grudama Mladena Leku i Stjepana Glavaša.

Na susretu u gradonačelnikovu salonu bilo je riječi o inicijativi za postavljanje spomenika znamenitom hrvatskom pjesniku Antunu Branku Šimiću u Zagrebu, koji je ostao zapamćen i kao likovni kritičar, umjetnik kojega iznimno cijene i izvan naše zemlje, posebno u Francuskoj. U poljskome Poznanju postoji i istoimeni nastavni predmet. Kako se čulo, osim spomenika u Zagrebu, replike bi se postavile u Grudama i Drinovcima, rodnome mjestu A. B. Šimića. Zagrebačka lokacija odredila bi se konsenzusom javnosti i struke.

U razgovoru je, također, iznesen prijedlog da se jedna srednja škola u Zagrebu imenuje po velikom hrvatskom pjesniku.


Gradske vijesti - 2009.