clanak False

Izaslanstvo Bihaća u Zagrebu

Na današnjem sastanku izaslanstava gradova Zagreba i Bihaća predvođenih gradonačelnicima Milanom Bandićem i Hamdijom Lipovačom, bilo je riječi o ulozi gradova u razvoju regija i međudržavnih odnosa...
21.01.2009.

Na današnjem sastanku izaslanstava gradova Zagreba i Bihaća predvođenih gradonačelnicima Milanom Bandićem i Hamdijom Lipovačom, bilo je riječi o ulozi gradova u razvoju regija i međudržavnih odnosa, o funkcioniranju gradskih uprava te potrebi suradnje i razmjene iskustava. 

Objavjeno je to konferenciji za novinare nakon 45 minutnih razgovora u Gradskom poglavarstvu:

- Došli smo jer želimo učiti od Zagreba i od čovjeka koji je svojim radom i postignućima postao brendom prepoznatljivim u široj regiji. Zanima nas funkcioniranje ZG Holdinga i Kontrolnog ureda, razvitak komunalnih djelatnosti i iskustva u javno privatnom partnerstvu gdje je Zagreb otišao najdalje među svim zemljama u okruženju – rekao je vodeći čovjek Bihaća koji je pozvao zagrebačkoga gradonačelnika da 26. veljače uveliča obilježavanje Dana Bihaća.

Načelno prihvativši poziv kolege, zagrebački je gradonačelnik naglasio da bi konkretnija suradnja na razmjeni iskustava mogla početi već ovaj mjesec, a na radnom ručku koji je uslijedio nakon susreta u Poglavarstvu, izaslanstvima dvaju gradova među kojima su bili i zamjenici gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić i Ivo Jelušić, te predsjedavajući Općinskog vijeća Bihać Ivan Prša, pridružili su se i vodeći ljudi Hodlinga i Kontrlonog ureda.


Gradske vijesti - 2009.