clanak False

Izaslanstvo Zagreba u Freiburgu

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Deutsche Gesellschaft für Tehnische Zusammenarbein (GTZ) i gradova Freiburga, Podgorice, Sarajeva, Skopja i Zagreba,   potvrđena je suradnja glavnih gradova regije na implementiranju zajedničkog projekta...
07.10.2009.

MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU GTZ-a i gradova Freiburga, Zagreba, Sarajeva, Skopja i Podgorice

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Deutsche Gesellschaft für Tehnische Zusammenarbein (GTZ) i gradova Freiburga, Podgorice, Sarajeva, Skopja i Zagreba, danas je potvrđena suradnja glavnih gradova regije na implementiranju zajedničkog projekta Izgradnja sustava za upravljanje energijom u gradovima.

U ime Grada Zagreba, Memorandum je potpisao zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, koji je, između ostalog, naglasio važnost i potporu projektu kojega je inicirao i pokrenuo Grad Zagreb i za kojega je GTZ odobrio ukupno 500 tisuća eura.

Uvjeren sam da će naša suradnja na ovom značajnom projektu biti korisna za sve i da će uroditi plodom – rekao je Dieter Salomon, gradonačelnik Freiburga, referentnoga grada u projektu koji je već implementirao i optimalizirao sustav opskrbe i upravljanja energijom te održavanje objekata.

Kako se čulo, a o čemu je posebno govorio dogradonačelnik Jelušić, Zagreb također ima bogato iskustvo s aktivnom i uspješnom implementacijom Projekta na područjima vezanim uz energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i ekološki prihvatljiva goriva.

Izaslanstvo Zagreba obišlo je jutros zonu projekta Rislerstrasse - novo sadržajno kompleksno naselje u gradskom vlasništvu, realizirano kao pilot projekt i primjer primjene novih, modernih tehnologija za štednju energije u stanovanju.

U društvu s predstavnicima vodećih ljudi gradova potpisnika Memoranduma, zagrebačko izaslanstvo danas će još posjetiti Solarni info centar, a za sutra je predviđena radionica s temom – Planiranje prometa i javna rasvjeta.

Potsjetimo, osim zamjenika gradonačelnika Ive Jelušića, u zagrebačkom izaslanstvu su: Višnja Jelić Mück – predsjednica Udruge Odraz, Zlatan Fröhlich – predsjednik HGK Komore Zagreb i v.d. pročelnika Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras.


Gradske vijesti - 2009.