clanak False

Izaslanstvo Zagreba u Münchenu

Gradonačelnik  Bandić susreo se gradonačelnikom Münchena Chrisitanom Udeom i s predsjednikom parlamentarnog odbora za zdravstvo bavarskog parlamenta Tomasom Zimmermanom.
17.10.2009.


U sklopu dvodnevnog službenog posjeta Münchenu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas se, na odvojenim sastancima, susreo s gradonačelnikom Münchena Chrisitanom Udeom i s predsjednikom parlamentarnog odbora za zdravstvo bavarskog parlamenta Tomasom Zimmermanom. 

Osim o potrebi uže suradnje dvaju gradova koja je počela 2000. i to upravo u Münchenu susretom gradonačelnika Bandića i Udea, u razgovoru u minhenskoj gradskoj vijećnici bilo je riječi o upravljanju gradovima i o gradskim tvrtkama – Zagrebačkom holdingu i minhenskom Stadtwerkeu. Gradonačelnici su se složili u stavu da ne bi trebalo ići u privatizaciju javnih komunalnih poduzeća, jer sudeći prema iskustvima nekih europskih gradova koji su upravo to učinili i kasnije požalili, moglo bi doći do nekontrolirane eskalacije cijena usluga. 

Gradonačelnik Bandić pozvao je minhenskoga kolegu da posjeti Zagreb što je odmah prihvaćeno i dogovoreno da će zajedno otvoriti zagrebački Rujanfest 2010. Na kraju susreta, gradonačelnik Bandić je zaželio Münchenu uspjeh u kandidaturi za Zimske olimpijske igre 2018. 

U Zagreb će, 16. studenog, na otvorenje Centra za liječenje i prevenciju moždanog udara, doći predsjednik parlamentarnog odbora za zdravstvo bavarskog parlamenta Tomas Zimmerman. Dogovoreno je to na jutrošnjem sastanku na kojemu je gradonačelnik Milan Bandić predstavio Centar kojemu je osnivač i upravitelj, a za osnivanje kojega je inspiraciju našao upravo u mihenskom centru kao jednom od najboljih u Europi. Za posjeta Zagrebu g. Zimmerman će, između ostaloga, obići Sveučilišnu bolnicu koja bi, smatra gradonačelnik Bandić, trebala postati zdravstvenim centrom, ne samo Zagreba, nego i regije. 

Osim gradonačelnika Bandića u zagrebačkom izaslanstvu su: ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Tihomir Majić, pročelnik GU za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo te šef kabineta gradonačelnika Stipe Zeba.

* Na fotografijama, s lijeva na desno, gradonačelnik Bandić s gradonačelnikom Münchena Christianom Udeom, s predsjednikom Parlamentarnog odbora za zdravstvo bavarskog parlamenta Tomasom Zimmermanom i s Hans-Dietrichom Genscherom.


Gradske vijesti - 2009.