clanak False

Još 39 obitelji uselilo u Sopnicu-Jelkovec

U sesvetskom naselju Sopnica-Jelkovec gradonačelnik Milan Bandić danas je uručio još 39 ključeva obiteljima slabijeg imovinskog stanja.
05.05.2009.


U sesvetskom naselju Sopnica-Jelkovec danas se u nove stanove uselilo još 39 obitelji slabijeg imovinskog stanja, a ključeve im je osobno uručio gradonačelnik Milan Bandić.
Stan je dobilo 28 osoba na temelju Konačne liste reda prvenstva, a 11 prema preporuci Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje zbog iznimno teškog socijalno-zdravstvenog položaja.
Zaželjevši novim stanarima mnogo sreće i ugodan život, gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije Zagrebačkog modela stanogradnje koji nudi najpovoljnije cijene za kupnju ili najam stana, a za otprilike dva mjeseca omogućit će i zbrinjavanje ostalih obitelji s Konačne liste reda prvenstva.
Gradonačelnik je, također, za drugi tjedan najavio otvorenje vrtića u naselju, a krajem tjedna bi trebala započeti i prva faza Zagrebačkog modela stanogradnje u Podbrežju, gdje je predviđena gradnja oko 2000 stanova.
Podsjetimo, prvi stanari - 108 obitelji u Sopnicu-Jelkovec uselilo je prošli tjedan.


Gradske vijesti - 2009.