clanak False

Kabrio autobusi novost u zagrebačkoj turističkoj ponudi

S Kaptola put Bundeka danas su u promotivnu vožnju krenula dva nova kabrio turistička autobusa za razgledavanje grada izrađena u ZET-ovim radionicama, a koji će u redovnu vožnju krenuti u okviru obilježavanja Dana Grada Zagreba, 31. svibnja.
14.05.2009.


S Kaptola put Bundeka danas su na promotivnu vožnju krenula dva nova kabrio turistička autobusa za razgledavanje grada izrađena u ZET-ovim radionicama, koja će u redovnu vožnju krenuti u okviru obilježavanja Dana Grada Zagreba, 31. svibnja.

Među prvim putnicima duž cijele trase bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu s kolegama, gradonačelnicima Podgorice i Tuzle, Miomirom Mugošom i Jasminom Imamovićem, a u šetnji Bundekom pridružio im se i gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovača.

Izrazivši zadovoljstvo najnovijom turističkom ponudom koja ide ukorak s turističkim standardima europskih metropola, gradonačelnik Bandić je pohvalio rezultat zajedničkog rada Turističke zajednice Grada Zagreba i ZET-a.

Kako se čulo na prezentaciji tijekom vožnje, na gradskom će se području uspostaviti dvije turističke autobusne linije trase koje će se razlikovati po boji i dužni. Crvena linija prometovat će užim centrom grada, a zelena će ići i dalje, do jezera Jarun i Bundek, te parka Maksimir. Turistički razgled osmišljen je prema „hop on hop off“ principu, ili jednostavnije, omogućeno je s jednom kupljenom kartom za koju treba izdvojiti 70 kuna, tijekom 24 sata, neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta. Crvena linija je, primjerice, duga 12 km i vožnja traje oko 60 minuta. Ima šest stajališta, a turist može sići na bilo kojemu od njih, razgledati grad u vlastitom aranžmanu i ponovo se na toj ili nekoj drugoj stanici uključiti u turističku vožnju. S obzirom na suvremenu opremu i ugrađen GPS sustav, podatke o znamenitostima, putem slušalica, putnici autobusa moći će dobiti na jednom od osam ponuđenih jezika. 

Prema riječima člana Uprave ZG Holdinga i predsjednika Uprave podružnice ZET Ivana Tolića, cijena oba autobusa iznosila je 110 tisuća eura, a u ZET-ovim radionicama upravo se izrađuju još tri otvorena autobusa i jedan na kat. 
 


Gradske vijesti - 2009.