clanak False

Kamen temeljac za dogradnju vrtića Gajnice II

U društvu s trogodišnjom Silvijom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je jutros kamen temeljac za dogradnju dječjeg vrtića Gajnice II, novi objekt koji bi trebao biti dovršen za četiri mjeseca...
17.07.2009.

U društvu s trogodišnjom Silvijom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je jutros kamen temeljac za dogradnju dječjeg vrtića Gajnice II, novi objekt koji bi trebao biti dovršen za četiri mjeseca.

- Za dvije godine ni jedno dijete u Zagrebu neće ostati neupisano u vrtić – najavio je gradonačelnik u prigodi početka radova, vrijednih oko četiri milijuna kuna koje u cijelosti financira Vijeće gradske četvrti Podsused – Vrapče iz sredstava malih komunalnih akcija.

- Ovo je prva dogradnja u punih 35 godina – rekla je predsjednica VGČ Podsused Vrapče Andreja Kralj i dodala da je ovaj zahvat tek dio cjelovitog rješenja za predškolski odgoj u toj gradskoj četvrti. U planu je, naime, dogradnja vrtića i u Podsusedu koja će se također financirati iz sredstava MKA, a liste čekanja postat će zaborav tek nakon što se sagradi novi vrtić u naselju Dubravica – Karažnik.

Prije svečanosti početka radova na novom objektu vrtića Gajnice II koji će se prostirati na 400 m2 i koji će moći primiti 100 mališana, gradonačelnik je obišao obližnju novouređenu Meksičku ulicu i parkiralište na uglu Gandhijeve i ulice Sigetje. Izrazivši zadovoljstvo uređenom – asfaltiranom i djelomično proširenom prometnicom i parkiralištem s 58 mjesta, gradonačelnik je zamjerio mjerodavnima što se nije vodila briga i o uređenju okoliša. 

 


Gradske vijesti - 2009.