clanak False

Kamen temeljac za vrtić i školu u Sesvetskom Kraljevcu

Uz mnoštvo uzvanika, gradonačelnik Milan Bandić danas je u Sesvetskom Kraljevcu položio kamen temeljac za dječji vrtić i osnovnu školu sa športskom dvoranom i zatvorenim bazenom.
08.05.2009.


Kamen temeljac za dječji vrtić i osnovu školu sa športskom dvoranom i zatvorenim bazenom položio je danas gradonačelnik Milan Bandić u naselju u izgradnji Iver u Sesvetskom Kraljevcu. 

Napomenuvši da je izgradnja škole i vrtića u ovom kraju nastavak gradske politike ravnomjernog razvijanja svih dijelova Zagreba, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će najmlađi stanovnici ovog dijela Sesvetskog Kraljevca, kao i stanari budućeg naselja Iverje, stjecati nova znanja u modernim i kvalitetnim objektima. Posebno pozdravivši mališane gradonačelnik je najavio i skori susret prilikom polaganja kamena temeljca u starijem dijelu Sesvetskog Kraljevca. 

Kako se čulo, u dječji vrtić na tri etaže (jedna podzemna i dvije nadzemne) bit će smještene četiri vrtićke i četiri jasličke odgojne skupine, odnosno 160 djece, za šest mjeseci, kad je predviđen završetak objekta za koji će Grad izdvojiti oko 11 milijuna kuna. 

Osnovna škola sa športskom dvoranom i zatvorenim bazenom, objekt vrijedan 70 milijuna kuna bit će, također gotov za šest mjeseci. Škola površine oko 3000 m2 sastojat će se od prizemlja i kata, športska dvorana površine 2256,90 m2 bit će smještena na dvije etaže: podrum i prizemlje, kao i zatvoreni bazen od 2884,69 m2. Uz dvoranu i bazen predviđeni su i prateći sadržaji (garderobe, sanitarije, spremišta, dvonamjensko sklonište, tribine, prostorije za trenere i suce,...).


Gradske vijesti - 2009.