clanak False

Konferencija Budućnost oblikovati - odmah! Socijalno - etičke perspektive

Uz prigodnu svečanost, u nazočnosti uvaženih gostiju iz 12 europskih zemalja, na zagrebačkom Kaptolu danas je otvorena međunarodna konferencija Budućnost oblikovati – odmah!
16.04.2009.

Uz prigodnu svečanost, u nazočnosti kardinala Josipa Bozanića, hrvatskih i stranih biskupa, profesora i drugih uvaženih gostiju iz 12 europskih zemalja, na zagrebačkom Kaptolu danas je otvorena međunarodna konferencija Budućnost oblikovati – odmah! Socijalno – etičke perspektive na kojoj će domaći i strani stručnjaci razmatrati aktualne teme o sadašnjem i budućem trenutku Europe.

Sudionicima Konferencije, koja se održava svake druge godine u jednoj od europskih zemalja, dobrodošlicu u glavni grad Hrvatske zaželio je gradonačelnik Milan Bandić:

- Grad Zagreb ponosi se svojom devetstoljetnom tradicijom, kulturnom ponudom i povijesnom baštinom. Ali isto tako, s ponosom ističemo da je upravo Grad Zagreb jedan od socijalno najosjetljivijih gradova u Europi. Ponosni smo na socijalna davanja najpotrebitijima u našem društvu, ali i na poticajne mjere namijenjene mladima, posebice mladim obiteljima.
Moram priznati da uporišta naše socijalne politike u Gradu Zagrebu dobrim dijelom crpimo i iz socijalnog nauka Katoličke crkve, koja je na našim prostorima stoljećima bila čuvarica i promicateljica istinskih vrijednosti u društvu.

U pozdravnom govoru, gradonačelnik je posebno zahvalio Društvu za katoličku socijalnu etiku Srednje Europe, sa sjedištem u Austriji, kao organizatoru konferencije, te Katoličkom bogoslovnom fakultetu i Centru za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije, kao domaćinima uvaženom skupu.


Gradske vijesti - 2009.