clanak False

Medalja Grada Zagreba austrijskom kolekcionaru Alfredu Brogyanyiju

Za zasluge u promicanju hrvatske kulture, gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalju Grada Zagreba austrijskom kolekcionaru dr. Alfredu Brogyanyiju, predsjedniku Austrijske komore poreznih savjetnika, računovođa i revizora.
02.06.2009.

Za zasluge u promicanju hrvatske kulture, u gradskoj palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalju Grada Zagreba austrijskom kolekcionaru dr. Alfredu Brogyanyiju, predsjedniku Austrijske komore poreznih savjetnika, računovođa i revizora.

U svojoj zbirci, koja predstavlja najveću i najznačajniju inozemnu zbirku hrvatske umjetnosti, dr. Brogyany posjeduje 400 radova hrvatskih likovnih umjetnika.

U siječnju ove godine austrijski je kolekcionar dio svoje zbirke predstavio bečkoj publici na izložbi Art Croatie u Künstlerhausu, a već u svibnju, u istom prostoru omogućio je hrvatskim umjetnicima da se predstave na Izložbi suvremene hrvatske skulpture.

Ovim izložbama u prestižnom prostoru austrijske metropole, dr. Brogyany je na najbolji način promovirao hrvatsku kulturu i ujedno pokazao kako umjetnost ima poseban značaj u povezivanju naroda.


Gradske vijesti - 2009.