clanak False

Muzička akademija u svojim prostorima za dvije godine

Nema ljepšeg osjećaja nego kad se čovjeku pred očima ostvaruju snovi – rekao je zagrebački gradonačelnik, prisjetivši se proteklih godina, od same kupnje zgrade (2003) koja je izazivala medijsku prašinu, potpisivanja sporazuma o financiranju (2006), današnjega dana kada se projekt počinje realizirati, pa do otvaranja, koje će biti upriličeno na rođendan Akademije.
16.06.2009.

Današnjim potpisivanjem ugovora o izgradnji Muzičke akademije na Trgu maršala Tita započela je prva faza rekonstrukcije i dogradnje stare zgrade Ferimporta, u kojoj će, za dvije godine, na 90. obljetnicu svoga djelovanja, a nakon desetljeća podstanarstva, Akademija napokon imati vlastiti prostor.

Ugovor vrijedan 100 milijuna kuna; od čega su 51 milijun osigurali Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, dok ostatak iznosa pokriva Grad Zagreb, koji je Akademiji i dodijelio zgradu na stogodišnje korištenje; potpisali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, državni tajnik u -  Ministarstvu znanosti Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin i prokurist tvrtke izvođača Megrad građenje Zvonko Mesić.

  • Nema ljepšeg osjećaja nego kad se čovjeku pred očima ostvaruju snovi – rekao je zagrebački gradonačelnik, prisjetivši se proteklih godina, od same kupnje zgrade (2003) koja je izazivala medijsku prašinu, potpisivanja sporazuma o financiranju (2006), današnjega dana kada se projekt počinje realizirati, pa do otvaranja, koje će biti upriličeno na rođendan Akademije. Gradonačelnik je istaknuo ponos i zbog još jednog zajedničkog projekta, Muzeja suvremene umjetnosti, koji će biti otvoren za nekoliko tjedana. 

Idejno rješenje za zgradu izradio je arhitekt Milan Šosterić, a u zgradi od 12 tisuća četvornih metara smjestit će se svi odsjeci Akademije, dekanat, knjižnica, vježbaonice, kabineti i dvije koncertne dvorane. Nova zgrada će, osim dvije etaže u podrumu i prizemlja, imati sedam katova.


Gradske vijesti - 2009.