clanak False

Na prvi dan školske godine u obnovljenu Osnovnu školu dr. Ivan Merz krenulo 380 učenika

05.09.2022.
Na prvi dan nove nastavne godine, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu. 
 
Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je  prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb i uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama, rekao je gradonačelnik.  
 
U školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo je 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovicu sredstava ćemo povući iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a drugu polovicu nadam se da ćemo dobiti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, kazao je gradonačelnik.  
 
Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na bilo koji način u cjelovitoj obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju, dodao je gradonačelnik Tomašević, te poželio svim učenicima sretan prvi dan škole, dobar uspjeh u nastavnoj godini, da dobro i marljivo rade ali da uživaju u školskim danima koji su zasigurno najljepši u životu.  
 
Uz ovu školu danas s radom započinju i Područna škola Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, područna škola Osnovne škole Savski gaj u Blatu, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog te Hotelijesrsko - turistička škola, a do kraja godine planiramo otvoriti još tri škole, istaknuo je gradonačelnik.  
 
Nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo se u našu obnovljenu školu i ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi, Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova, istaknuo je ravnatelj Šperanda. Škola je izgrađena 1901. godine i mogu reći da je i u to vrijeme bila moderna, a sada nakon 120 godina obnovljena je i zadržala je zasigurno svoj šarm.  

Gradske vijesti - 2022.