clanak False

Održan Forum zagrebačkih ugostitelja

16.11.2022.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević sudjelovao je danas u hotelu Esplanade na konferenciji za medije koja je održana u okviru Foruma zagrebačkih ugostitelja 2022. i u sklopu koje su dodijeljena priznanja obrtnicima s najdužim djelovanjem.

Gradonačelnik Tomašević naglasio je kako će uskoro biti imenovana Radna skupina za upravljanje javnim površinama u gospodarske svrhe kao i za sva druga pitanja važna za poslovanje zagrebačkih ugostitelja u koju će biti uključeni i predstavnici ugostitelja, a sve sa svrhom razvijanja institucionalnog dijaloga između Grada i ugostitelja.

Predavanja, panel i konferencija za novinare otvorili su mnoge aktualne teme, kao što su neoporezivi tretman napojnica, problematika terasa na otvorenom, promjene koje donosi euro, brzo rastuća inflacija, galopirajuće cijene energenata te očekivanja od ovogodišnjeg Adventa.
 
Nagrade su dodijeljene zagrebačkim ugostiteljima Ivanu Oreškom, Zvonku Barišiću, Jasenki Ivić, Brankici Jovanoski, Zdravku Crnjaki i Marini Krpan koji su pokazali dugogodišnju posvećenost ugostiteljskoj branši.

Na Forumu zagrebačkih ugostitelja sudjelovali su stručnjaci te predstavnici državnih institucija uz dvjestotinjak ugostitelja. Pokrovitelji događanja su Nezavisna udruga ugostitelja, Hrvatska obrtnička komora, Nacionalna udruga ugostitelja, Obrtnička komora Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba.
 
Forum je završen prezentacijom novih jesenskih jelovnika ugostitelja, kojima će se obogatiti gastro scena grada Zagreba.  
 

Gradske vijesti - 2022.