clanak False

Obilazak gradilišta zgrade budućeg Zavoda za mikrobiologiju KB Sveti Duh

03.11.2022.

Obilazak gradilišta zgrade budućeg Zavoda za mikrobiologiju

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, sa suradnicima, održali su danas sastanak s ravnateljicom Kliničke bolnice Sveti duh Ana-Mariom Šimundić i njenim suradnicima, nakon kojega su obišli gradilište zgrade budućeg Zavoda za mikrobiologiju. 

Gradonačelnik Tomašević čestitao je ravnateljici Šimundić na uspješnom upravljanju Bolnicom, istaknuvši kako su dugovi prepolovljeni, kao i rokovi plaćanja veledrogerijama, a financijska situacija znatno je poboljšana. „Na mjesečnoj razini gubitci su bili i do 10 milijuna kuna, što je smanjeno na 700 tisuća kuna, te su učinjene i brojne promjene koje se tiču kvalitete usluga“, rekao je gradonačelnik. 

„Klinička bolnica Sveti Duh najstarija je bolnica u Hrvatskoj i najveća gradska zdravstvena ustanova s oko 1600 zaposlenih. Riječ je o velikom sustavu stoga su ove promjene još impresivnije“, kazao je gradonačelnik, te iskazao punu podršku ravnateljici Šimundić i njenom timu.

Ravnateljica Šimundić kazala je kako je ukupna vrijednost zgrade budućeg Zavoda za mikrobiologiju oko 40 milijuna kuna, te kako će radovi biti završeni koncem mjeseca, nakon čega slijedi opremanje, a potom i useljenje u zgradu.  

Najavljen je i projekt cjelovite obnove bolnice, ukupne vrijednosti preko 300 milijuna kuna. Radi se o čak sedam zgrada, a ugovoreno je financiranje iz Fonda solidarnosti, Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO) i državnog proračuna u suradnji s Ministarstvom zdravstva. 

Gradske vijesti - 2022.