clanak False

Najmodernija oprema za minimalno invazivnu kirurgiju na Svetom Duhu!

23.11.2022.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec otvorila je danas u Kliničkoj bolnici Sveti Duh modernu i vrhunski opremljenu integriranu operacijsku salu Klinike za ginekologiju i porodništvo.

„Ovdje smo drugi put u mjesec dana, čime skrećemo pozornost javnosti na važne investicije u KB Sveti Duh“ rekla je zamjenica Dolenec istaknuvši kako je vrijednost ove investicije oko 5 milijuna kuna, od čega je 3,7 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, dok ostatak čine sredstva bolnice. Zamjenica je najavila i investicije planirane za 2023.: 2 milijuna kuna namijenjeno je za Centar za planiranje obitelji, očekuje se završetak radova na Zavodu za mikrobiologiju, a počinju i opsežni radovi na sanaciji zgrade bolnice uslijed štete od potresa, vrijedni preko 300 milijuna kuna.

Pomoćnik ravnateljice KB Sveti Duh za osiguranje kvalitete zdravstvene zaštite prof.dr.sc. Žarko Alfirević izrazio je zadovoljstvo otvorenjem ove novouređene operacijske sale, a sreću i uspjeh u radu zdravstvenim radnicima poželjela je i posebna savjetnica ministra zdravstva prim. Vera Katalinić Janković, dr. med.

„Ova investicija znači dvije stvari. Prvo - najmoderniju laparoskopsku opremu, znači opremu za minimalno invazivnu kirurgiju, koja nam pomaže da što lakše, točnije i preciznije operiramo. Drugo – integrirana sala znači da su ujedinjene sve komande na jednom mjestu te da nema nepotrebnog gubitka vremena u npr. spajanju opreme, već se kirurg u potpunosti može posvetiti operaciji“ objasnio je prof.dr.sc. Ratko Matijević, dr.med., predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo.

Gradske vijesti - 2022.