clanak False

Nastavak suradnje Zagreba i Beča

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Beča, Michael Haeupl potpisali su danas, u palači Dverce, Sporazum o nastavku suradnje dvaju glavnih gradova na 11 područja...
09.10.2009.

Susret gradonačelnika Zagreba i Beča

 (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Beča, Michael Haeupl potpisali su danas, u palači Dverce, Sporazum o suradnji Zagreba i Beča kojim je dogovorena suradnja na 11 područja kao što su razvoj grada i gradskog prometa, gospodarenja otpadom i ekologija, informatika i slično.

Riječ je o produžetku sličnog Sporazuma iz srpnja 2005. godine koji je bio potpisan na četiri godine i istekao je ove godine.

Potpisavši sporazum gradonačelnik Bandić istaknuo je da suradnja dvaju gradova traje desetak godina i da je Zagreb u mnogim stvarima učio od iskustava grada Beča, a u nekim ga stvarima i dostigao.

Naglasio je da je bečki gradonačelnik veliki prijatelj Hrvatske i Zagreba koji je mnogo učinio na integraciji gradova jugoistočne Europe u europsku zajednicu metropola i zahvalio na svemu što je učinio za Zagreb.

Bečki gradonačelnik Michael Haeupl rekao je da će se nastaviti suradnja koja traje već deset godina na svim područjima koje se tiču jednog grada. Dodao je da suradnja Zagreba i Beča može poslužiti kao primjer u Europi kako dva glavna glavna grada mogu surađivati.

Zadatak glavnih gradova jest da budu korak ispred država u procesu europskih integracija, napomenuo je Michael Haeupl.

Nakon potpisanog sporazuma obojica gradonačelnika razmijenili su prigodne darove i prošetali gradom.


Gradske vijesti - 2009.