clanak False

Nastavak suradnje Zagreba i Sarajeva

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se, danas u Sarajevu, s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom koji ga je, među ostalim, upoznao s teškim ratnim stradanjem samostana i obnovom koja je u tijeku. Kao nastavak suradnje Zagreba i Sarajeva, gradonačelnik Bandić prisustvovao je konferenciji za novinare ministra za kulturu Kantona Sarajevo Emira Hadžihafizbegovića...
25.01.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se, danas u Sarajevu, s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom koji ga je, među ostalim, upoznao s teškim ratnim stradanjem samostana i obnovom koja je u tijeku. U obilasku samostana posjetili su i studentski dom za 100 studenata koji funkcionira u okviru samostana, te uredništvo franjevačkog magazin Svjetlo Riječi gdje je provincijal gradonačelnika Bandića upoznao s njihovom bogatom izdavačkom djelatnošću koja traje dva deseteljeća.

Kao što smo najavili, zagrebački je gradonačelnik u dvorani ZETRA prisustvovao i konferenciji za novinare ministra za kulturu Kantona Sarajevo Emira Hadžihafizbegovića koja je sazvana u znak zahvale Zagrebu i zagrebačkom gradonačelniku na ATP podlozi za sarajevski dvoranski turnir. To je nastavak suradnje dvaju glavnih gradova koji su sporazum o suradnji potpisali 2001. Na konferenciji su bili i gradonačenica Sarajeva Semiha Borovac, direktor ZETRE Nedžad Ajnadžić i direktor sarajevskog turnira Senad Hadžimešić.

Nakon presice, a u znak sjećanja na današnji susret, gradonačelnica Sarajeva, ministar kulture Kantona Sarajevo i zagrebački gradonačelnik zajedno su posadili drvo ispred dvorane ZETRA u Aleji sportskih velikana.

Dvodnevni službeni boravak u Bosni i Hercegovini završen je susretom s premijerom Kantona Sarajevo Besimom Mehmedovićem.

Potsjetimo, na jučerašnjoj svečanosti u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, gradonačelnik Bandić primio je priznanje Najbolji gradonačelnik u regiji 2008. koje mu je, u ime Tuzlanskog lista uručio hrvatski konzul Josip Juras. Prije toga, u tuzlanskom Gradskom poglavarstvu zagrebačko se izaslanstvo susrelo s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, a prema protokolu, gradonačelnik Bandić,  posjetio je konzulat RH, Hrvatski dom i Franjevčki samostan.

 

 


Gradske vijesti - 2009.