clanak False

Nastupni posjeti veleposlanika Portugala i Danske

U odvojenim susretima u gradonačelnikovu salonu oba su gosta pohvalila organizaciju i urednost Zagreba, te izrazila zadovoljstvo što će mandat provesti u glavnome gradu Hrvatske.
22.01.2009.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u nastupni posjet veleposlanike Portugala i Kraljevine Danske, Nj.E. Paula Tiaga Fernandesa Jeronima da Silvu i Nj.E. Bo Erica Webera.

U odvojenim susretima u gradonačelnikovu salonu, oba su gosta pohvalila organizaciju i urednost grada te izrazila zadovoljstvo što će mandat provesti u glavnome gradu Hrvatske.

U razgovoru s veleposlanikom Portugala, koji je dužnost u Zagrebu preuzeo prije dva mjeseca, bilo je riječi o dugogodišnjem prijateljstvu Zagreba i Lisabona, koje datira iz 1977. Suradnja dvaju glavnih gradova, prema prijedlogu visokoga gosta, mogla bi se nastaviti skorašnjim susretom dvaju gradonačelnika, Milana Bandića i Antonia Luisa do Santosa de Coste. Među ostalim, spomenuto je i to da je Sporazum o prijateljstvu između Lisabona i Zagreba bio prvi sporazum koji je Lisabon potpisao s nekim gradom nakon političkih promjena u Portugalu.

Veleposlanik Kraljevine Danske zadovoljan je što se vratio u Hrvatsku nakon 18 godina, ovaj put u funkciji veleposlanika, poslije mandata u Genevi, Kopenhagenu, Alžiru i Bagdadu. Naime, Nj.E. Eric Weber sudjelovao je 1991. u mirovnoj misiji Europske unije kada je obišao cijelu Hrvatsku. Izrazio je punu potporu Gradu Zagrebu kao glavnom gradu RH na putu ka Europskoj uniji, naglasivši da se po mnogočemu Zagreb već sada može ravnopravno mjeriti s drugim europskim gradovima.

Na fotografijama (s lijeva na desno) - Gradonačelnik s veleposlanikom Portugala, Gradonačelnik s veleposlanikom Kraljevine Danske


Gradske vijesti - 2009.