clanak False

Novi objekti Hotelijersko - turističke škole

27.09.2022.
Na Svjetski dan turizma i Dan škole, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i ravnateljica Zdravka Krpina, prisustvovali su obilježavanju završetka radova na rekonstrukciji objekata bivšeg Učeničkog doma Luke Botića za potrebe Hotelijersko – turističke škole.

S početkom nove nastavne godine, Hotelijersko-turistička škola dobila je svoj novi, trajni dom. Objekti škole su rekonstruirani, statički ojačani, energetski obnovljeni te moderno opremljeni, a ukupna vrijednost investicije je 50,8 milijuna kuna“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Zbog visokog udjela turizma u BDP-u, gradonačelnik je istaknuo važnost edukacije novih turističkih djelatnika, kako za grad Zagreb tako i za cijelu Republiku Hrvatsku. „Iznimno je važno da učenici i nastavnici imaju što bolje uvjete za rad, kako bi rezultati ovog nastavnog procesa bili što je moguće bolji“, kazao je.

Ravnateljica Krpina zahvalila je svim sudionicima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta, istaknuvši da njihova škola, koja ima dugu tradiciju, konačno ima suvremeno opremljeni prostor koji će im omogućiti kvalitetniji rad.

Hotelijersko – turističku školu pohađa 631 učenik u 27 razrednih odjela.

Gradske vijesti - 2022.