clanak False

Novi poticaji za obrtnike

Potpisivanjem ugovora o nastavku suradnje Grada s Obrtničkom štednom bankom o plasiranju daljnjih šest milijuna kuna za potrebe obrtnika, omogjćen je nastavak realizacije programa poticanja i razvoja obrtništva u sklopu kojega se unatrag devet godina investiralo 150 milijuna...
10.03.2009.

Potpisom na ugovor o nastavku suradnje Grada s Obrtničkom štednom bankom o plasiranju daljnjih šest milijuna kuna za potrebe obrtnika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave OŠB Suzana Barada danas su, u prostorima Hrvatske obrtničke komore, potvrdili nastavak realizacije programa poticanja i razvoja obrtništva u sklopu kojega se unatrag devet godina investiralo 150 milijuna kuna za 5000 korisnika uz stimulativnu kamatu od 3,5%.

Današnjim potpisivanjem dodatka Ugovora o plasiranju financijskih sredstava produljuje se već postojeći način kreditiranja za još deset godina.

Ovo je kontinuitet partnerskog odnosa Zagreba sa zagrebačkim obrtnicima koji će moći koristiti do milijun kuna uz kamatu od 3,5% što je za 3% manja kamata od onih što ih nude komercijalne banke – rekao je gradonačelnik Bandić, izrazivši što će se suradnja s obrtnicima, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti i u narednom razdoblju.

Također je najavio snižavanje iznosa komunalnog doprinosa za oko 10% što će biti jedna od točaka dnevnog reda sjednice Poglavarstva u petak, a kao dio paketa antirecesijskih mjera koje će biti objavljene javnosti za petnaestak dana..

Svečanosti potpisivanja i konferenciji za novinare nazočili su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad, predsjednik Udruženja obrtnika Zagreba Vlado Crkvenac te pročelnik Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.

Prezentaciju pogledajte OVDJE.


Gradske vijesti - 2009.