clanak False

Obilazak GČ Gornja i Donja Dubrava

11.09.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, u društvu suradnika, gradske četvrti Donju i Gornju Dubravu, odnosno Športski centar u Trnavi, Dom mjesne samouprave Studentski grad, dječje igralište i boćalište u Trnovčici, podružnicu dječjeg vrtića Medo Brundo, kružni tok na križanju Dankovečke i Oporovečke te dio rekonstruirane Oporovečke. 

U sklopu športskog centra, koji bi trebao biti završen do kraja rujna, nalazit će se malonogometni teren s umjetnom travom, košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište te igralište za badminton. Također se gradi i objekt sa svlačionicama i sanitarnim čvorom. Predsjednik gradske četvrti Donja Dubrava Zdravko Žvorc istaknuo je kako je projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna te je financiran iz sredstava malih komunalnih akcija. 

Predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava Mirko Varat naglasio je da radovi na Domu mjesne samouprave Studentski grad teku po planu te da bi Dom, koji će sadržavati urede i dvorane za priredbe, trebao biti izgrađen do kraja prosinca. Vrijednost radova iznosi dva milijuna i 800 tisuća kuna, a sredstva su osigurana iz malih komunalnih akcija. 

U ulici Trnovčica obnovljeno je dječje igralište te izgrađeno boćalište za koje je izdvojeno 250.000 kuna, a sveukupno je iz sredstava programa malih komunalnih akcija za 2009. uređeno šest dječjih igrališta i boćališta. 

Na područnom objektu dječjeg vrtića Medo Brundo, postavljena je nova ograda, stolarija i fasada, a vrijednost radova iznosi oko 200.000 kuna. 

Na novoizgrađenom kružnom toku na Dankovečkoj - Oporovečkoj, kojim su posebno zadovoljni vozači, jer će tako biti smanjene gužve na tom prometnom čvoru, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio da se još trebaju urediti i zelene površine. Na mostu u Oporovečkoj ulici koji predstavlja nesigurnost za pješake, a osobito djecu, gradonačelnik je zatražio da se most proširi sa svake strane po metar i pol te da se hitno izgradi nogostup.


Gradske vijesti - 2009.