clanak False

Obilazak gradske četvrti Gornji grad - Medveščak

Prilikom subotnjega obilaska gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, gradonačelnik Milan Bandić pustio u promet novu kružnu autobusnu liniju 204, obišao Dubravkin put, Ljetno kino Tuškanac, Krešićevu livadu i Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže.
31.01.2009.


Prilikom subotnjega obilaska gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet novu kružnu autobusnu liniju 204, koja će voziti na relaciji Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska.
Tako će od sada tamošnji stanovnici, posebice oni najstariji, kojih je najviše upravo u ovoj gradskoj četvrti, novim ZET-ovim minibusom, još lakše moći dolaziti do Kvatrića i do prostorija svoje mjesne samouprave u Voćarskoj.

Nakon toga, u društvu suradnika i predsjednika gradske četvrti Anđelka Šućura, gradonačelnik se uputio u obilazak Dubravkinog puta, gdje je najavljena izgradnja kanalizacije na dionici dugoj 957 metara, kao i rekonstrukcija i uređenje Ljetne pozornice Tuškanac te popratnih sadržaja koji će uključivati pristupna stepeništa, dizalo za invalide, krajobraz, vegetaciju i rasvjetu cjelokupnog prostora i okoline.
Nagoviješteno je i uređenje Krešićeve livade gdje bi građani svih dobnih skupina uskoro mogli na raspolaganju imati rukometno i košarkaško igralište, dva teniska terena, četiri stola za stolni tenis, kao i igralište za boćanje, a uz to, tzv. Sljeme u malom, imat će i pripadajuće svlačionice.

Zadnja postaja obilaska bila je stambena zgrada na Krležinom Gvozdu 23, tj. prostor u kojem je 30 godina svojega života proveo naš najpoznatiji pisac Miroslav Krleža. Stan je dan na upravljanje i korištenje Muzeju Grada Zagreba za potrebe Memorijalnog prostora Miroslava i Bele Krleže , a Grad ga je 2001. uredio i otvorio za javnost kao uspomenu na jednoga od najvećih europskih pisaca 20. stoljeća.


Gradske vijesti - 2009.