clanak False

Obilazak ljetnih gradilišta

 Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, ljetna gradilišta u gradu: most Mladosti, križanje Slavonske avenije i ulice Ljudevita Posavskog, dječji vrtić i osnovnu školu u naselju Iver u Sesvetskom Kraljevcu, bazenski kompleks Svetice, Martićevu i Bauerovu..

22.07.2009.


Današnji obilazak ljetnih gradilišta započeo je na Mostu Mladosti gdje je u tijeku kompletna sanacija gornjeg ustroja (600 m). Zbog dotrajalosti uklonjena je ograda, asfalt kolnika, a upravo se radi na hidrorazaranju betona. Rekonstrukcija dijela mosta koštat će oko 30 milijuna kuna, a gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će se iduće godina sanirati gornji ustroj sa zapadne strane, a uskoro bi trebao doći na red i stari Savski most.

Do kraja godine nadvožnjak na raskrižju Slavonska / Ljudevita Posavskog

Na najzahtjevnijem gradilištu, raskrižju Slavonske avenije i ulice Ljudevita Posavskog radovi teku prema planu. Do sada je izgrađena kanalizacijska mreža, izmještena je ili izgrađena elektroenergetske mreža i DTK, kao i plinovodna instalacija. Novoizgrađeni kolnici donje razine budućeg raskrižja od 6. su lipnja privremeno preuzeli promet kako bi na središnjem dijelu započela gradnja nadvožnjaka. Zbog gradnje nadvožnjaka od 12. srpnja do početka rujna pojačana je prometna restrikcija, ali cijelo vrijeme gradnje promet će se odvijati u smjeru istok-zapad i obratno, a bit će moguće i desno skretanje iz Slavonske i iz Ljudevita Posavskog prema gradu.

Ako ne bude većih vremenskih neprilika, raskrižje vrijedno 180 milijuna kuna trebalo bi biti gotovo do kraja ove godine, a kako se čulo, do početka rujna donja razina raskrižja trebala bi biti u funkciji.

Škola i vrtić u Sesvetskom Kraljevcu

Na gradilištima škole i vrtića u Sesvetskom Kraljevcu u naselju u izgradnji-Iver, čulo se da se gradnja škole koja će imati dvoranu i bazen zasad ne odvija prema planu pa je potrebno u najkraćem vremenu uskladiti terminski plan izvođenja s financijama. Vrtić se zato gradi u skladu s rokovima i trebao bi biti dovršen do početka studenog.

U svibnju 2010. bazenski kompleks na Sveticama

Gradonačelnik je sa suradnicima obišao i Bazenski kompleks Svetice gdje je u tijeku prva faza iskopa, postavljaju se podne instalacije, podložni beton i hidroizolacija. Prema planu bazenski kompleks trebao bi biti gotov u svibnju 2010.

Martićeva i Bauerova prema planu

Rekonstrukcija Martićeve i Bauerove uključuje zamjenu svih instalacija osim kanalizacije. Gradonačelnik se prilikom obilaska uvjerio da se ovaj zahtjevni i veliki projekt također odvija prema planu. Plinara dovršava radove na zapadnom dijelu Martićeve i u Bauerovoj, elektro-radovi se izvode na kućnim priključcima u zapadnom dijelu Martićeva, a slijedi polaganje glavnog kabla na zapadnoj strani Bauerove. Vodoopskrbni cjevovod ubrzano polaže od Smičiklasove do Bauerove, položen je od Derenčinove do Vojnovićeve, a slijedi kloriranje, tlačenje, ispitivanje uzoraka i radovi na kućnim priključcima. Veći dio rekonstrukcije vrijedne oko 25 milijuna kuna, najvjerojatnije će biti gotov između 15. i 22. kolovoza.

Novo dječje igrališe na Trgu francuske republike

Obilazak je završio na Trgu francuske republike, gdje su postavljene nove klupe, napravljene su šljunčane staze, zatrpane rupe u parku i posijana trava, a gradonačelnik je sa suradnicima dogovorio da se postavi još klupa, kanta za odlaganje izmeta kućnih ljubimaca i uredi novi dječji park.

Više o radovima

Pogledajte galerije fotografija:

Slavonska / Ljudevita Posavskog
OŠ u Sesvetskom Kraljevcu

DV u Sesvetskom Kraljevcu
Bazenski kompleks na Sveticama
Martićeva / Bauerova


Gradske vijesti - 2009.