clanak False

Obilježavanje Dana branitelja Grada Zagreba

Konferencijom za novinare i izložbom ratnih fotografija autora Ivana Leutara u auli Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski započelo je obilježavanje 30. svibnja - Dana branitelja Grada Zagreba pod motom Zajedno istinom protiv zaborava...
20.05.2009.

Konferencijom za novinare i izložbom ratnih fotografija autora Ivana Leutara u auli Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski započelo je obilježavanje 30. svibnja - Dana branitelja Grada Zagreba pod motom Zajedno istinom protiv zaborava, koje će trajati do 31. svibnja, a u okviru kojeg će se, tijekom sljedećih 12 dana, održati 19 različitih manifestacija.

Organizator višednevnih događanja je Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba koji, uz brojne suorganizatore, po treći puta organizira, sada već tradicionalno, obilježavanje Dana branitelja Grada Zagreba s ciljem sjećanja na poginule i preživjele branitelje i događaje iz Domovinskog rata, a sav prihod namijenjen je za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Nadolazeća subota, 23. svibnja, bit će rezervirana za športska nadmetanja pa će se tako, u okviru Dana branitelja, održati finale malonogometnog turnira Osnovnih škola Grada Zagreba pod nazivom Športom protiv zaborava na kojem sudjeluje 17 zagrebački osnovnih škola. Za to vrijeme na terenima u Prečkom, Kustošiji, Jarunu i Sutinskim Vrelima branitelji će se natjecati u 11 disciplina na tradicionalnom Športskom natjecanju branitelja Grada Zagreba, a u Odranskom Obrežu održat će se Kup u streljaštvu za branitelje.

Ipak najviše događanja rezervirano je za 30. svibnja, na Dan branitelja, kada će se istovremeno, u 9,00 sati, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, odati počast poginulim braniteljima diljem zagrebačkih Gradskih groblja i spomen obilježja po gradskim četvrtima. Nakon toga branitelje će u gradskoj palači Dverce primiti gradonačelnik Milan Bandić, a u 15,00 sati po prvi puta održat će se Braniteljski moto-defile do Trga bana Jelačića u organizaciji Moto kluba Veterani – Zagreb. Na presici je najavljen i koncert Marka Perkovića Thompsona koji će se u 20,00 sati održati na središnjem gradskom trgu.


Gradske vijesti - 2009.