clanak False

Obilježena 50. godišnjica Matice umirovljenika grada Zagreba

18.03.2022.
Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec danas se u Chromosovom neboderu pridružila obilježavanju 50. obljetnice Matice umirovljenika grada Zagreba koje je održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

„Gradu Zagrebu socijalna politika je iznimno važna, tako je bilo do sada, a tako će biti i nadalje. Nastojimo na sve načine poboljšati materijalnu situaciju umirovljenika, njihovu mobilnost, te razne socijalne usluge“, rekla je zamjenica Dolenec istaknuvši kako je za suvremenu ideju socijalne politike iznimno važno oslanjati se i biti u otvorenom partnerstvu s udrugama, kao što su udruge korisnika, interesna udruženja, matice, jer upravo ti članovi najbolje znaju koje su potrebe vlastitih korisnika i članova.

Đurđa Novaković, predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba, uručila je zamjenici Dolenec knjigu „Povijest Matice umirovljenika Grada Zagreba“ i zahvalnicu za uspješnu suradnju s Gradom Zagrebom tijekom dugogodišnjeg djelovanja.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna čestitala je umirovljenicima 50 godina njihova djelovanja, volonterstva i zalaganja, istaknuvši kako se nada će broj članova umirovljenika Matice umirovljenika grada Zagreba u budućnosti biti i veći.

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom niz godina prati rad Matice te sufinancira programe i projekte koji promiču interese osoba starije životne dobi u cilju zadovoljavanja njihovih potreba i podizanja kvalitete života.

Matica trenutno broji 39 udruga članica, a svojim dugogodišnjim radom doprinijela je kvaliteti života umirovljenika i starijih osoba u gradu Zagrebu kroz niz aktivnosti poput dramskih, glazbenih i kreativnih radionica, sudjelovanja u radu kulturno – umjetničkih društava, besplatnih računalnih radionica, organiziranih izleta, odlazaka na kulturna događanja i sl. Također, članovima su dostupni programi pomoći u kući, redovita mjerenja šećera i tlaka te besplatni pravni savjeti.
 

Gradske vijesti