clanak False

Objava poziva za iskazivanje interesa - GU REGIO

10.08.2020.
Europska komisija – GU Regio objavila je poziv za prijavu transnacionalnih pilot-projekta vezanih uz COVID-19. Poziv se odnosi na četiri područja, a jedno od njih jest:
- održivi i digitalni turizam: inovativna rješenja za oporavak i razvoj turizma (uključujući klimatski neutralan i kulturni turizam) s pomoću novih tehnologija, koncepata usluga i poslovnih modela. Partnerstva koja pokrivaju i privatni sektor (uključujući start-up poduzeća), javni sektor i javno-privatna partnerstva (npr. odgovoran, inovativan i pametan turizam u različitim lancima vrijednosti, primjenjujući kružne poslovne modele i učinkovitost resursa, korištenje i upravljanje prirodnim resursima, korištenje javnih prostora, usluga i infrastrukture, prihvaćanje novih tehnologija, prikupljanje podataka, upravljanje i dijeljenje).
Cilj Poziva jest poticanje poslovnih investicijskih projekata ubrzavanjem komercijalizacije i povećanje međuregionalnih inovacija.
Na Poziv se mogu javiti partnerstva koja čine zakonske/ovlaštene regionalne vlasti i njihovi regionalni inovacijski ekosustavi. Partnerstva bi trebala biti sastavljena od regionalnih vlasti iz najmanje četiriju različitih zemalja EU-a i u najvećoj mogućoj mjeri predstavljaju čitav lanac vrijednosti koji uključuje predstavnike „četverostruke spirale“: istraživanje, poslovanje, javnu upravu i krajnje korisnike iz različitih zemalja.
Rok za dostavu prijedloga jest 7. rujna 2020. na adresu e-pošte: REGIO-SMART-GROWTH@ec.europa.eu.
Više informacija dostupno je na poveznici.
 

Vijesti i aktualnosti