clanak False

Otvoren Europski tjedan mobilnosti

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu partnera i svojih suradnika, konferencijom za novinarena Bundeku, otvorio je Europski tjedan mobilnosti koji će u Zagrebu trajati do utorka, 22. rujna, a tema ovogodišnjeg Tjedna je Poboljšajmo gradsku klimu.
16.09.2009.

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu partnera i svojih suradnika, konferencijom za novinare na Bundeku, otvorio je Europski tjedan mobilnosti koji će u Zagrebu trajati do utorka, 22. rujna, a tema ovogodišnjeg Tjedna je Poboljšajmo gradsku klimu.

U sklopu otvaranja, kojemu su, među ostalima, prisustvovali i predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije i delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Bandić potpisao je svečanu povelju pristupanja Europskom tjednu mobilnosti, u čiju su se ovogodišnju organizaciju, osim gradskih ureda, službi te Holdinga uključili i HŽ, HAK, PU zagrebačka i drugi.

Natječemo se s puno većima, razvijenijima i bogatijima od nas. Ali ja sam siguran da usprkos svim njihovim komparativnim prednostima – mi umnogome prednjačimo i da smo zaslužili pobijediti i biti prvi, rekao je gradonačelnik najavivši borbu za prvo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji brojnih svjetskih gradova. Podsjetimo, prošle godine Grad Zagreb osvojio je 2. nagradu na Europskom tjednu mobilnosti koja se dodjeljuje na osnovu organiziranih programa i aktivnosti.

Tijekom narednih sedam dana, raznim akcijama i programima pokušat će se osvijestiti građane o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšanja kvalitete života građana europskih gradova.


Gradske vijesti - 2009.