clanak False

Otvorena obnovljena i dograđena OŠ Ksavera Šandora Gjalskog

13.09.2022.
Za učenike Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog nova školska godina započela je na najljepši način – nakon dvije godine nastavu ponovno pohađaju u svojoj školi – potpuno obnovljenoj, dograđenoj i moderno opremljenoj. Prilikom otvorenja, gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je kako je upravo najveće zadovoljstvo u radu gradonačelnika – otvoriti novu školu.

„Uz sve obavljene radove, ovo je zapravo nova škola. I to jedna od najmodernijih u državi“, rekao je gradonačelnik Tomašević te dodao kako je riječ o investiciji od 100 milijuna kuna. „Svaka kuna se isplati jer ulaganje u obrazovanje nema cijene. Ulaganje u odgoj i obrazovanje nam je apsolutni prioritet.“ 

Financijska sredstva osigurana su u proračunu Grada Zagreba. Kako je objasnio gradonačelnik, ovaj projekt nije dio procesa obnove nakon potresa i ne mogu se povući sredstva iz Fonda solidarnosti, ali nastavno na razgovore Grada i Vlade RH, postoji mogućnost da će dio novca ipak retroaktivno biti povučen iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost jer je projekt potpuno u skladu s ciljevima NPOO-a u obrazovanju. Zahvaljujući dogradnji, djeca će konačno nastavu polaziti u jednoj smjeni.

Zahvalu svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli završetku radova na školi uputio je ravnatelj Mario Keča te zaključio kako su upravo učenici smisao i cilj ovog projekta: „Dobili su uvjete koje bi trebala imati svaka suvremena škola. Siguran sam da ćemo u ovu obnovljenu i rekonstruiranu zgradu udahnuti dušu.“  

Škola je cjelovito obnovljena, rekonstruirana i nadograđena, što uključuje 4 učionice, kabinet nastavnika, zbornicu, knjižnicu i čitaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s propisanim pratećim prostorima, svlačionicu, praonicu, spremište, komunikacije, kotlovnicu, ambulantu, WC te sanitarije za profesore, vanjske posjetitelje i učenike. Zgrada je protupotresno ojačana te energetski obnovljena, a ukupno je dograđeno gotovo 3.000 metara kvadratnih.

Gradske vijesti - 2022.