clanak False

Otvorene škole Matija Gubec, Malešnica i Jelkovec

Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je jutros označio početak školske godine u osnovnim školama Matija Gubec, Malešnica i Jelkovec.
07.09.2009.

OŠ Malešnica

OŠ Jelkovec

OŠ Matija Gubec

Pritiskom na zvono u dograđenoj i uređenoj Osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji, gradonačelnik Milan Bandić simbolično je označio početak školske godine, nakon čega je otvorio i dograđeni dio OŠ Malešnica, te novosagrađenu školu Jelkovec u koju je upisano preko 500 učenika. Zaželivši učenicima uspješnu novu školsku godinu, popraćenu smijehom i radosnim trenucima, gradonačelnik je naglasio da je ovo još jedan korak prema idealnom standardu održavanja nastave u jednoj smjeni.

Dogradnjom objekta i rekonstrukcijom tavanskog prostora škola Matija Gubec dobila je novih 1.300 m2, a uz sanaciju krovišta i opremanje učionica Grad je izdvojio 19 milijuna kuna.
Osnovna škola Malešnica također je radila s nedostatkom prostora te je ovoga ljeta u Gradskom proračunu osigurano 28,5 milijuna kuna za dogradnju i opremanje 12 učionica, rekonstrukciju kuhinje i uređenje okoliša što će u obje škole poboljšati kvalitetu rada.

U naselju Sopnica Jelkovec, za 47.520,450,00 kuna, sagrađena je nova škola površine 5.553 m2, s 22 učionice, trodijelnom športskom dvoranom i vanjskim igralištem za maksimum 900 učenika. U ovome trenutku to je po površini najveća škola u Zagrebu, a trenutno je u nju upisano više od 500 učenika.


Gradske vijesti - 2009.