clanak False

Otvorenje Martićeve i Bauerove

Nakon opsežnih dvomjesečnih radova, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet Martićevu i Bauerovu ulicu.
28.08.2009.

Nakon opsežnih dvomjesečnih radova, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet Martićevu i Bauerovu ulicu.

U sklopu radova vrijednih 25 milijuna kuna izvršena je zamjena plinovoda, elektroenergetske i vodoopskrbne mreže, javne rasvjete, a uređene su i prometnice, parkirališta te biciklističke staze. Tijekom obilaska prilikom otvorenje, gradonačelnik je najavio i postavljanje gumenih stupova, poput onih postavljenih na zelenom valu, kako bi se spriječilo da vozači pri parkiranju prelaze na dio kolnika obilježen za biciklističku stazu. Uređena je i zasađena vegetacija u obje ulice, a prema najavi gradonačelnika, slijedi sadnja još 63 stabla.

Na kraju obilaska likovni umjetnik Mladen Kakša poklonio je zagrebačkom gradonačelniku u znak zahvalnosti prigodni dar kojeg je sam izradio. Kako je rekao, uzeo je komad starog rubnog kamena iz Martićeve 15, oblikovao ga, te ugravirao mjesec i godinu otvorenja novouređenih ulica.

Već 60 godina ovdje nitko ništa nije napravio a sada je gradonačelnik Bandić uredio našu ulicu i zbog toga sam mu htio izraziti zahvalnost, poručio je sretni stanar predavši „dio stare Martićeve“ zagrebačkom gradonačelniku. 

Pročitajte izvješće o obavljenim radovima u Martićevoj i Bauerovoj.

Fotografije rekonstrukcije Martićeve i Bauerove.


Gradske vijesti - 2009.