clanak False

Počela Konferencija Sustavno gospodarenje energijom

Obilaskom i stručnom prezentacijom CUPOVZ-a, u Zagrebu je započela trodnevna Druga radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH, s temom Održivi razvoj gradova.
27.04.2009.

Obilazak CUPOVZ-a

 

Obilaskom i stručnom prezentacijom Centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda Grada Zagreba, u Zagrebu je započela trodnevna Druga radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj, s temom Održivi razvoj gradova. Konferencija je pokrenuta u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Udruge gradova Republike Hrvatske, a ima za cilj unaprijediti racionalno gospodarenje energijom u gradovima RH s naglaskom na zaštiti okoliša, održivom gospodarenju energijom javnih i komunalnih sustava, procesu planiranja grada i izrade arhitektonskih rješenja; na integriranom pristupu u dizajnu, izgradnji i održavanju poslovnih, stambenih i javnih objekata te razmjeni znanja i iskustava između brojnih svjetskih, europskih i hrvatskih gradova.

U sklopu Konferencije, danas je predviđeno potpisivanje Pisma namjere između gradonačelnika Zagreba, Sarajeva i Podgorice. Skopje će Pismo namjere potpisati naknadno.


Gradske vijesti - 2009.