clanak False

Počinje skijaška sezona na Sljemenu

Sutra na Sljemenu počinje skijaška sezona u kojoj će, ako je suditi prema najavama s današnje presice u Poglavarstvu, ove godine uživati više ljubitelja bijeloga sporta nego prijašnjih godina. Besplatno skijanje za sve umirovljenike, branitelje (HRVI), nezaposlene, a za školarce dok traju praznici.
08.01.2009.


Sutra na Sljemenu počinje skijaška sezona u kojoj će, ako je suditi prema najavama s današnje presice u Poglavarstvu, ove godine uživati više ljubitelja bijeloga sporta nego prijašnjih godina. Kako je rekao gradonačelnik Milan Bandić, na tragu uspješne zagrebačke socijalne politike, novost je besplatno skijanje za sve umirovljenike - bez obzira na visinu mirovine i mjesto prebivališta te za nezaposlene i branitelje (HRVI). Učenici osnovnih i srednjih škola će, u pratnji profesora tjelesnog odgoja, do kraja školskih praznika moći koristiti besplatne dnevne karte.

I to nije sve, radnim danom, od ponedjeljka do petka, cijena dnevne skijaške karte snižena je za 30 posto, pa umjesto 150 iznosi 100 kuna za odrasle, a za djecu do 15 godina 50 kuna. Osim vikendom, niže su i cijene noćnoga skijanja koje odrasli plaćaju 70, a djeca 30 kuna, jednako koliko treba izdvojiti i za poludnevnu skijašku kartu. Cijena karte za pojedinačnu vožnju nije se mijenjala i iznosi 20 kuna. Ove zime uvedene su povlastice i za goste sljemenskih hotela koji dnevnu kartu plaćaju 60, odnosno 80 kuna, ovisno o danu u tjednu.

Zagrepčani koji ove godine nisu skoknuli do talijanskih ili austrijskih skijališta mogu se skijati i sanjkati na Sljemenu, na snijegu visokom oko 20 cm, na Činovničkoj livadi, Zelenom ili Crvenom spustu. Sve ceste su prohodne, temperature idealne za zimske sportove, a topovi za zasnježivanje spremni za potpunu funkciju.

Staze su otvorene svakim danom od 9,00 do 16,00 sati.

Detaljnije o cijenama i kategorijama korisnika besplatnih ski karata pročitajte ovdje.


Gradske vijesti - 2009.