clanak False

Potpisani Kolektivni ugovori između gradonačelnika Tomaševića i predstavnika sindikata zaposlenih u Gradu i gradskim ustanovama

19.12.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je s reprezentativnim sindikatima potpisao kolektivne ugovore za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba, zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba i zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, na razdoblje od četiri godine.

Novi kolektivni ugovori, koji stupaju na snagu 1. siječnja 2023., unaprjeđuju postojeća i uvode nova materijalna prava, tekstovi ugovora su osuvremenjeni, a sve s ciljem unaprjeđenja uvjeta rada, te kako bi gradska uprava i gradske ustanove funkcionirale kvalitetno i ujednačeno. 

Pregovori su protekli u konstruktivnom dijalogu i dobroj vjeri, te su obje strane izrazile volju za nastavkom suradnje na unaprjeđenju organizacije i uvjeta rada u gradskoj upravi i ustanovama. 

Uz gradonačelnika Tomaševića i predstavnike sindikata, potpisivanju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, te pročelnici nadležnih gradskih ureda. 

Gradske vijesti - 2022.