clanak False

Predstavnici Grada Beča kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu svojih suradnika, primio je predstavnike Beča i bečkog holdinga. U kontekstu izvanrednih odnosa dvaju gradova, te bečkog i zagrebačkog holdinga, na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje, posebno na planu gospodarenja otpadom...
24.08.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu svojih suradnika, primio je danas u zgradi gradske uprave predstavnike Beča i bečkog holdinga predvođene pročelnikom gradskog ureda Grada Beča za opće financije i ekonomske odnose i člana Uprave Vienna Technology, Transfer Corporation GmbH-a Josephom Kramhoellerom te generalnim direktorom VTTC-a Helmutom Jerabekom. U kontekstu izvanrednih odnosa dvaju gradova, te bečkog i zagrebačkog holdinga, na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje, posebno na planu gospodarenja otpadom i korištenja tehnologije za proizvodnju bioplina i njegovu daljnju upotrebu. S obzirom na velika iskustva Grada Beča gosti su izrazili spremnost prenijeti ih domaćinima i pomoći u pripremi i konkretizaciji projekata kojima bi Zagreb na najučinkovitiji način riješio problem zbrinjavanja otpada.

Sastanku, koji je ujedno i priprema za susret gradonačelnika Bandića i Häupla u Zagrebu, tijekom listopada ove godine, kada se očekuje i potpisivanje aneksa Zajedničkog sporazuma između glavnih gradova Hrvatske i Austrije, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Ivo Jelušić, predsjednik Uprave zagrebačkog holdinga Ivo Čović i njegovi suradnici te pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo. 
 


Gradske vijesti - 2009.