clanak False

Pristupne prometnice za buduće naselje Podbrežje

Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio radove za gradnju pristupne prometnice za prvi autentični model Zagrebačke stanogradnje-naselje Podbrežje.
09.05.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio radove za gradnju jedne od pristupnih prometnica budućeg naselja Podbrežje – prvog autentičnog modela Zagrebačke stanogradnje. Time je započela j I. faza projekta izgradnje naselja u kojem će biti izgrađeno oko 2000 stanova, većinom od 40 do 60 m2, budući da je ta kvadratura najtraženija na tržištu.
Zagrebački model stanogradnje u Podbrežju, zbog najnižih će cijena omogućiti mladima i građanima s prosječnim primanjima kupnju stanova, naglasio je gradonačelnik, a, nakon Sopnice-Jelkovec, ovo je nastavak provođenja gradske socijalne politike i omogućavanja rješavanja stambenog pitanja građana.
Kako se čulo, naselje koje bi prema planovima trebalo biti izgrađeno u naredne tri godine, prostirat će se između Vatikanske, Cimermanove, Horvatove ulice i Ulice Većeslava Holjevca, a sadržavat će kompletnu infrastrukturu: vrtić, škole, dom zdravlja, knjižnicu, trgovački centar,...


Gradske vijesti - 2009.