clanak False

Proširenje i prenamjena zona naplate parkiranje

Proširenjem zona naplate parkiranja i izmjenom postojećih zona, od 3.kolovoza, odnosno 1. listopada ove godine, u I. će zoni biti 6.560 parkirališnih mjesta, u II. 13.369, a u III. 4.245, čulo se danas na konferenciji za novinare. Karta parkirnih zona.
28.07.2009.

Proširenjem zona naplate parkiranja i izmjenom postojećih zona, od 3.kolovoza, odnosno 1. listopada ove godine, u I. će zoni biti 6.560 parkirališnih mjesta, u II. 13.369, a u III. 4.245, čulo se danas na konferenciji za novinare u prostorijama Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga.
Prijedlog izmjene Pravilnika o korištenju javnih parkirališta utvrđen je uglavnom na temelju inicijative i prijedloga građana, gradskih četvrti i poslovnih subjekata, a u suradnji sa stručnim službama Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Podružice Zagrebparking, naglasio je načelnik Odjela za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje Marijan Ključarić.

Područje naplate proširuje se prema jugu i zapadu, osobito na dijelove gradskih četvrti Trešnjevka-sjever i Trnje, izmjena postojećih zona najviše će biti u Donjem gradu, Medveščaku i Maksimiru, a izmjene obuhvaćaju i područje Gornjeg grada i Novog Zagreba. 

Ukupni broj mjesta u sustavu naplate povećan je za 5.264, a 6.744 parkirališna mjesta preći će iz zelene u žutu, ili iz žute u crvenu zonu. Prema najvi voditelja podružnice Zagrebparking Mate Kraljevića, sugrađani koji su već kupili kartu za žutu zonu koja je prešla u crvenu moći će se parkirati u svim zonama do isteka njene valjanosti. Promjene se, čulo se, uvode s ciljem potenciranja korištenja javnog prijevoza i javnih garaža u kojima su cijene parkiranja znatno povoljnije od onih na javnim površinama.

KARTA PARKIRNIH ZONA


Gradske vijesti - 2009.