clanak False

Prva useljenja u Sopnici Jelkovec

Danas i sutra u nove stanove naselja Sopnica Jelkovec useljava 108 zagrebačkih obitelji. Početkom svibnja počinje s radom novi vrtić, a u rujnu školska će zvona zazvoniti u tamošnjoj osnovnoj i srednjoj školi.
29.04.2009.


U novoizgrađenom naselju Sopnica – Jelkovec, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je uručio prvih 69 ključeva stanova obiteljima slabijeg imovinskog statusa, odnosno teškog socijalno-zdravstvenog položaja, koje su stanove na korištenje dobile na temelju Konačne liste reda prvenstva, odnosno po preporuci Gradskog ureda za zdravstvo. Ključ je dobila i vlasnica prvog prodanog stana, a 38 obitelji ključeve će dobiti sutra.

Ovo je zajednička pobjeda za izvođače radova, za kooperante, za agencije i banke, za Holding, hvala im svima. Ali, najviše hvala vama, stanarima, koji ste čekali, bili strpljivi, jer došao je dan koji ste dugo očekivali, rekao je gradonačelnik Bandić, uoči predaje ključeva te nastavio – prvi put u povijesti Hrvatske gotovo smo riješili problem stanovanja većine naših sugrađana koji se nisu snašli u tržišnoj utrci i zbog toga sam sretan, uzbuđen i ponosan.

Od ukupno 2713 stanova u sesvetskom naselju Sopnica – Jelkovec, koje je izgrađeno u sklopu Zagrebačkog modela stanogradnje, Grad je osigurao 1448 stanova za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih građana, 800 s Liste reda prvenstva i 100 po preporuci mjerodavnog ureda. Za preostalih 548 stanova, namijenjenih prvenstveno mladim obiteljima i po najnižim cijenama na tržištu u Zagrebu, upravo je u tijeku javni natječaj.

Kako se čulo, s podjelom stanova nastavit će se tijekom svibnja i lipnja, sve dok se ne završi primopredaja svih prodanih stanova. Kako bi se obiteljima omogućio kvalitetan početak života u novom zagrebačkom naselju i u novim stanovima, početkom svibnja s radom će početi novi vrtić, a u rujnu će zazvoniti školska zvona u novim školama, osnovnoj i srednjoj. 

Prema gradonačelnikovoj najavi, Zagrebački model stanogradnje ide dalje, a prva lokacija je Podbrežje.

Na svečanost podjele ključeva, gradonačelnik i suradnici stigli su novom autobusnom linijom br. 279, Sesvete – Novi Jelkovec. 
 


Gradske vijesti - 2009.