clanak False

Prvi posjet novoga dominikanskog provincijala

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je provincijala hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije dr. Antu Gavrića O. P., u društvu s dr. Franjom Šanjekom i suradnicima.

09.01.2009.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je jutros u službeni posjet provincijala hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije dr. Antu Gavrića O. P., u društvu s dr. Franjom Šanjekom i suradnicima.

U razgovoru u Poglavarstvu, provincijal Gavrić upoznao je gradonačelnika Bandića s projektom prerastanja župne crkve Kraljice sv. krunice u Kontakovoj ulici u nacionalno svetište te je predstavio i zamisli o uređivanju dvaju prostora na toj lokaciji, Kažotićeva trga i Gospinog vrta.

Zagrebački je gradonačelnik naglasio da je gradska uprava s njim na čelu oduvijek imala sluha kada je u pitanju suradnja s Crkvom, o čemu svjedoče brojni već realizirani projekti, projekti koji su u tijeku, ali i oni koji tek slijede.

Inače, Dominikanski samostan osnovan je 1927., a prva crkva izgrađena poslije rata u Zagrebu bila je upravo crkva Kraljice sv. Krunice. Dominikanci se još nazivaju bijelim fratrima, lučonošama evanđeoske istine koji već osam stoljeća hrvatskom zemljom pronose evanđeoski glas.


Gradske vijesti - 2009.