clanak False

Prvi radni dan u 2009. - obilazak gradskih četvrti

Zagrebački gradonačelnik danas je obišao neke dijelove GČ Maksimir, Donji grad i Podsljeme. U ulici Jurja Ves uređeno je parkiralište i park s dječjim igralištem i boćalištem, prvi takav park u tom dijelu grada...
02.01.2009.


Prvog radnog dana nove godine, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je dio gradskih četvrti Maksimir, Donji grad i Podsljeme.

U ulici Jurja Ves uređeno je parkiralište i park s dječjim igralištem i boćalištem, prvi takav park u tom dijelu Gradske četvrti Maksimir, a 700 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za uređenje, izdvojeno je iz sredstva malih komunalnih akcija.
Odgovarajući na primjedbu građanke da je kod OŠ Silvija Strahimira Kranječevića znatno oštećena ograda i da se, za kišnih dana, na igralištu stvaraju velike lokve, gradonačelnik je na licu mjesta dogovorio popravak ograde, sanaciju igrališta, ali i obnavljanje živice uz ogradu, čim to dozvole vremenski uvjeti.

Iz sredstava malih komunalnih akcija, 900 tisuća kuna utrošeno je na uređenje dvaju igrališta u dvorištu dječjeg vrtića Izvor u Deželićevoj, a, kako se moglo čuti, tijekom ove godine bit će obnovljen i dvorišni sanitarni čvor. U sklopu Doma umirovljenika Centar, smještenoga u istoj ulici, uređen je i osvijetljen park koji će služiti za šetanje i odmor – natkrivene klupe sa stolovima, a korisnici uskoro očekuju i roštilj. Ovaj poklon, vrijedan oko milijun kuna, umirovljenici su dobili u godini kada Dom slavi svoju 110. godišnjicu postojanja.

Park u Dalmatinskoj 12 sustavno se uređuje već nekoliko godina - počevši s drenažom tla i postavljanjem rasvjete - a sada su tu i nove sprave za djecu. U 2008. za uređenje parka izdvojeno je oko 500 tisuća kuna.

Nakon obnove vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, u Lovčenskoj su u tijeku radovi na cjelovitom uređenju prometnice. Izmjena komunalne infrastrukture koštala je oko dva milijuna kuna, a radovi na rekonstrukciji ceste iznosit će oko 2,3 milijuna kuna. 
 


Gradske vijesti - 2009.