clanak False

Psi iz Miljevačke jame čekaju udomitelje

Psi - mužjak, ženka i četiri štenca će, nakon kompletne dijagnostike i po potrebi liječenja, biti premješteni u Dumovec, a prema najavi, već su se počeli javljati i zainteresirani građani koji bi udomili nesretne životinje.
01.09.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, predstavnicima Skloništa za životinje iz Dumovca i predstavnicima HGSS-a, posjetio je, jutros, Kliniku za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju Veterinarskog fakulteta u Heinzelovoj gdje su dopremljeni psi spašeni iz Miljevačke jame.

Naime, psi -  mužjak, ženka i četiri štenca će, nakon kompletne dijagnostike i po potrebi liječenja, na inicijativu gradonačelnika Bandića biti premješteni u zagrebačko sklonište za životinje Dumovec, a prema najavi s lica mjesta, već su se počeli javljati i zainteresirani građani koji bi udomili nesretne životinje.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali su ovoj akciji, te naglasio kako se i ovaj puta pokazalo da je Zagreb izabrao pravi put kada je počeo investirati u Veterinarski fakultet koji će uskoro postati centrom izvrsnosti u regiji.

Podsjetimo, potkraj srpnja studenti Šime Ivić i Petar Odak otkrili su da se u Živkovoj jami na Miljevcima nalaze zatočeni psi s pretpostavkom da su tamo živjeli oko godinu dana hraneći se klaoničkim otpadom kojeg su nesavjesni mesari sa šireg drniškog područja bacali u jamu.
Radi se o šest pasa (dva odrasla i četiri štenca) koje su pripadnici HGSS-a izvukli iz 15 –ak metar duboke jame, a koji su dosad bili na skrbi Veterinarske stanice Knin.


Gradske vijesti - 2009.