clanak False

Radni sastanak Grada Zagreba i NK Dinamo

U zgradi gradske uprave održan je radni sastanak, koji su predvodili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Nogometnog kluba Dinamo Mirko Barišić.

07.10.2009.


Danas je u zgradi gradske uprave održan radni sastanak, koji su predvodili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Nogometnog kluba Dinamo Mirko Barišić.

Osim o rezultatima, i zasada vrlo uspješnoj sezoni Dinama, razgovaralo se o nastavku kvalitetne suradnje Grada i Kluba, a sukladno gradskoj politici pomaganja vrhunskom sportu.
Kako se trenutno na Maksimiru sportom dnevno bavi preko 2000 ljudi, dogovoren je novi projekt na prostoru ŠRC Svetice, koji bu u potpunosti bio u funkciji nogometa i atletike, a gdje bi se u dogledno vrijeme izgradilo nekoliko igrališta.
Vezano uz aktualnu temu stadiona, prisutni su se složili da će se konačna odluka o stadionu (projekt dovršenja stadiona na Maksimiru ili gradnja novog na Kajzerici) donijeti do kraja ove godine, a o tome će odlučiti Zagrepčani na referendumu.

Također, dogovoreno je i otvaranje fan shopa u središtu grada, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, gdje će ljubitelji Dinama moći kupiti razna obilježja, simbole i suvenire tog kluba.
Potaknut ekspanzijom huliganstva prije, za vrijeme i nakon utakmica, gradonačelnik je, na kraju sastanka, najavio organiziranje plenuma u Maksimiru, na koji bi bili pozvani sportaši, navijački klubovi, sociolozi i psiholozi te novinari.
Sastanku su, u ime Grada, uz gradonačelnika i zamjenicu Jelenu Pavičić Vukičević, prisustvovali i pročelnici gradskih ureda, a u ime NK Dinamo izvršni predsjednik Zdravko Mamić, glavni i sportski direktori Damir Vrbanović i Zoran Mamić, trener Krunoslav Jurčić te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.


Gradske vijesti - 2009.