clanak False

Roditelji Luke Ritza kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi gradske uprave Suzanu i Rena Ritza, roditelje tragično preminulog Luke.
05.10.2009.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi gradske uprave Suzanu i Rena Ritza, roditelje tragično preminulog Luke s kojima je, među ostalim, razgovarao o inicijativi da se ustanovi gradska nagrada Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost koja bi se svake godine dodjeljivala pojedincima, ali i čitavim razredima, za doprinos promicanju nenasilničkog ponašanja.

Razgovaralo se i o ideji osnivanja ustanove, odnosno savjetovališta, čime bi Gradska uprava, u suradnji s Lukinim roditeljima, prevencijom pokušala dovesti do smanjenja nasilja u našem gradu. Razmišljali smo što bi u ovakvim situacijama napravio naš Luka i došli do zaključka da je upravo savjetovalište, koje bi pomagalo drugoj djeci u njihovim problemima s nasiljem, bilo najbolje rješenje, istaknula je Suzana Ritz.

Za osnivanje ovakve ustanove, koja bi nosila ime Luke Ritza, a s čime su se složili i njegovi roditelji, Grad Zagreb bi izdvojio sredstva i osigurao primjeren prostor i stručnu pomoć, kako bi ovaj projekt što prije i na što bolji način profunkcionirao, na dobrobit svih mladih u Gradu Zagrebu, ali i njihovih roditelja.

Obitelj Ritz nije krila zadovoljstvo današnjim sastankom s gradonačelnikom i njegovim suradnicima, pokazujući optimizam u rješavanju ovog problema, iako se rezultati svih napora koje Grad Zagreb poduzima u sprečavanju i prevenciji nasilja mogu očekivati tek nakon dvije i više godina.

Ne zadovoljavamo se samo nagradama, već treba raditi na prevenciji nasilja, naglasio je gradonačelnik, koji je na kraju sastanka svima zaželio puno uspjeha u osnivanju i radu buduće ustanove.


Gradske vijesti - 2009.