clanak False

Salon auto karikature

Gradonačelnik Milan Bandić primio je  organizatora Salona auto karikature Ivicu Palatinuša, koji mu je, kao glavnom pokrovitelju prošlogodišnje izložbe, uručio grand prix - karikaturu Krik i pauk...
14.01.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je direktora Humorističke naklade HUNA d.o.o. Ivicu Palatinuša, organizatora Međunarodnog zagrebačkog salona auto karikature, koji mu je, kao glavnom pokrovitelju prošlogodišnje izložbe posvećene parkiranju, uručio grand prix - karikaturu Krik i pauk, crnogorskog karikaturista Darka Drljevića.

Kako se moglo čuti na primanju kojemu je nazočio i član uprave ZG Holdinga Stipan Matoš, automobil u različitim područjima čovjekova rada i življenja konstanta je Salona, a ove godine, na trećem po redu Zagrebačkom salonu, autori će na britak i duhovit način predstavljati aktualni ekološki problem – ostavljanje automobilskih olupina na neprimjerenim mjestima. Ako je suditi po ranijem odazivu i prognozama organizatora, ponovno se očekuje impozantan broj domaćih i stranih karikaturista. Prošle su godine, na ovu atraktivnu međunarodnu izložbu, pristigle 324 karikature od 193 autora iz 45 zemalja svijeta.


Gradske vijesti - 2009.